Skip to main content

T (070) 414 05 16 info@zuidflankadvocaten.nl

mr. Jitse Postma

ADVOCAAT

Zuidflank Advocaten
Patrijsweg 66
2289 EX Rijswijk ZH
T (070) 414 05 16

Jitse is sinds 2000 beëdigd als advocaat in Den Haag en werkzaam bij respectievelijk Everts Bosboom Hiemstra advocaten, EBH advocaten, EBH Elshof advocaten, EBH Legal advocaten, Postma Legal & Vastgoed en sinds 1 januari 2023 als partner en advocaat bij Zuidflank Advocaten in Rijswijk. In die periode is hij doorgegroeid van advocaat-stagiaire, naar advocaat-medewerker en partner en eigenaar van EBH Legal, Postma Legal & Vastgoed en Zuidflank Advocaten.

Hij heeft zich al vanaf de start van zijn loopbaan toegelegd op het civiele bouwrecht, vastgoedrecht, onroerend goed recht, burenrecht, appartementsrechten, en (overige) zakelijke rechten. In advisering van en geschillen binnen of met VvE’s en appartementsrechten, maar ook burenrechtelijke geschillen heeft hij veel kennis en ervaring.

Zijn kracht ligt in een doortastende juridische analyse van de feiten, waarop snel geadviseerd of geprocedeerd wordt. De uitdaging ligt er voor Jitse in om meerwaarde voor zijn cliënten te creëren, door met hen vooruit te denken in het (bouw)proces en slimme oplossingen voor lastige rechtsproblemen aan te dragen. Met zijn ruime ervaring als advocaat, partner en eigenaar van zijn eigen kantoor en gedegen kennis van zaken van het vastgoed / bouwrecht, is Jitse goed in staat om de verhoudingen in het bouwproces goed in te schatten en weet hij waar de kansen en bedreigingen liggen voor zijn cliënten. Als het moet wordt er geprocedeerd, maar een passende schikking om risico’s of tijd te besparen is evenzeer een veel voorkomende en denkbare oplossing. Hij kent de kansen en risico’s die vastgoedtransacties kenmerken en kan zich goed inleven in de belangen en ondernemersuitdagingen die zijn cliënten (zoals vastgoedbeleggers- en ondernemers) aan hem toevertrouwen.

In het bouwrecht houdt Jitse zich bezig met een breed scala van onderwerpen, variërend van advisering en begeleiding in de ontwerpfase, via het beoordelen, opstellen en de totstandkoming van (samenwerkings)overeenkomsten in de bouw, tot opleverings- en meerwerkgeschillen, budgetoverschrijdingen en kostendiscussies. Jitse bezit daarbij de vereiste kennis van de toepasselijke algemene voorwaarden in de bouw en het vastgoedrecht (zoals UAR, UAV, AVA, SR, RVOI en DNR) en hij procedeert voor de Raad van Arbitrage, het Nederlands Arbitrage Instituut, geschillencommissies, het AIBk en andere arbitrage geschillencommissies. Maar ook procedures voor de burgerlijke rechter (in kort geding, de rechtbank, het Hof) zijn dagelijkse kost.

Jitse rekent zowel opdrachtgevers in en betrokken bij de ontwerpfase (ingenieursbureau’s, architecten), vastgoedbeleggers en vastgoedondernemers, als uitvoerders in de bouw zoals aannemers, bouwbedrijven en installatiebedrijven tot zijn klantenkring. Ook woningcorporaties, overheden, gemeenten en andere (semi-)openbare instellingen adviseert hij of staat hij bij in procedures.

Jitse is lid van bouwbranchevereniging Lighthouseclub Haaglanden, Vereniging voor Bouwrechtadvocaten en de Vereniging Vastgoed Juristen.

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten
Jitse heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: contractenrecht, burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht. Op grond van deze registratie is Jitse verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten per geregistreerd rechtsgebied te behalen.

Rechtsgebieden

Maak kennis met de rest van ons team

Ons team staat voor u klaar om u bij te staan als extra juridische hulp gewenst of onontbeerlijk is. De advocaten binnen ons team beschikken samen over een uitgebreide kennis op de verschillende rechtsgebieden. Zo kunnen wij altijd zo goed mogelijk helpen.